Description:


Inspired by the ancient Saracen towers on the promontories of Puglia this project for new apartments with swimming pool in a new Resort takes into account the historical building traditions as well as aspects of bioclimatic architecture. An adjustable sail supplies shade according to its position in a resort which is self-sufficient in both electricity and heating with an environmental impact, thanks to the materials, of almost zero.
In designing this front desk, after a careful examination of the functional aspects, we used the idea of a cave as a starting point. This is the dominant feature of the landscape of the Garganic coast. The reception thus presents the excavation of a cavern beneath it.

 

Posto sulla costa adriatica il è progetto articolato tra ristrutturazione e nuovo intervento vede una fase inziale di studio della piscina e dei nuovi residence e una successiva di restyling della reception e delle  suite pre esistenti. L'intervento completato solo in parte e in parte variato rispetto al progetto originale, risente gli echi della mediteraneità nelle nuove forme luminose introdotte, e in qualche modo si lega sia pur calbratamente alla scuola di Luigi Moretti che ha già segnato l'architettura dei luoghi.

Con la presenza di 68 tra residence e suite di taglio e classe diversi viene concepito sostanzialmente con l'innovativa capacità di rispondere alla flessibilità del target turistico favorendo cosi la destagionalizzazione che è problema imperante del luogo.  La posizione dominante sul paesaggio ne favorisce insieme al concept e al servizio, l'inserimento della struttura tra le attività ricettive extra lusso del posto.   

 

 

​R E S O R T A R T I S  G A R G A N I 

Project: 

6820 S.mt. Resort complex consists of apartments and room of different sizes and common areas, pool and spa.

5 luxury apartments

24 smart apartments

18 deluxe rooms


Vieste , Puglia

Credits: ​​Giovanni Voto  /  Michele Parmino / Maria Buonammassa